středa 12. února 2014

Pushing the limits- Katie McGarry

autor: Katie McGarry
název v originále: Pushing the Limits
název v češtině: Překroč svůj stín
série (orig/cz):  Pushing the Limits/ Překroč svůj stín
díl v sérii: 1.
nakladatelství(orig/cz): Harlequin Teen/CooBoo
vydáno(orig/cz)2013
počet stran(orig/cz): 391/376

čteno v angličtině

Anotace
Nikdo neví, co se stalo té noci, kdy se z Echo Emersonové, populární holky, stal outsider s podivnými jizvami na rukou, o kterých si špitá celá škola. Dokonce ani Echo nezná celou pravdu. Ale byla by moc ráda, kdyby se vše vrátilo k normálu. Ovšem když se v jejím životě zjeví Noah Hutchins, hezoun v černé kožené bundě, co holky vlastně jen využívá, svět se jí obrátí vzhůru nohama takovým způsobem, že si to ani v nejdivočejších snech nedovedla představit.
Noah jí totiž rozumí. A pomůže jí najít odpovědi. Přitom by neměli mít vůbec nic společného.
A se všemi těmi tajemstvími, která v sobě oba nesou, je v zásadě nemožné, aby byli spolu. Přesto nedovedou potlačit vzájemnou přitažlivost. A Echo se ptá sama sebe, jak daleko může zajít, aby překročila vlastní stín.

Hodnocení
Ani nevím co jsem od knihy očekávala, nalákaly mne na ni hlavně kladné ohlasy na GR no a taky za to svým způsobem může i Neliss u níž na blogu jsem četla pěknou recenzi a knihu i vyhrála v její soutěži. :)

Celá kniha staví na hodně silném životním příběhu Echo a neméně silném příběhu Noaha. Díky tomu je příběh vyprávěn střídavě z pohledu těchto dvou postav.

Přiznávám, že mne na začátku docela překvapil slovník a vyjadřování Noaha, ale za chvíli jsem se s tím srovnala. Dobře dokresloval charakter jeho postavy.

Jako ústřední pár mi tahle dvojice neskutečně sedla. Prostě jsem jim musela držet pěsti. O to víc oceňuji, že se jejich vztah postupně vyvíjel a neměl nijak extra přeslazený podtón, zkrátka působil dost realisticky.

Kniha na mne působila velmi propracovaně a promyšleně. Nevěnovala se jen hlavním postavám. Ale nějaký prostor dostaly i postavy vedlejší, které se objeví jako hlavní postavy v dalších dílech série.

Velmi dobře a čtivě napsaný emotivní příběh hodnotím 85 %. S velkým doporučením pro ostatní, možná vám nebude sedět tak jako mně, ale určitě stojí za přečtení.

zdroj obrázků, anotace: goodreads.com, cooboo.cz

1 komentář:

  1. Nedávno jsem ji taky četla a moc se mi líbila. =) Jsem zvědavá na další díly.

    OdpovědětVymazat

Díky za tvůj komentář.