pátek 25. října 2013

Amy & Roger: Na cestě- Morgan Matson

autor: Cassandra Clare
název v originále: Amy&Roger's Epic Detour
název v češtině: Amy & Roger: Na cestě
série (orig/cz):  -
díl v sérii: -
nakladatelství: CooBoo
vydánosrpen 213
počet stran(aj/čj): 420

Anotace
Amy se na léto dvakrát netěší. Její máma se rozhodla přestěhovat na druhý konec země a Amy má teď za úkol dovézt její auto z Kalifornie do Connecticutu. Problém je, že od té doby, co její otec zemřel při autonehodě, se Amy není schopná posadit za volant. Děsí ji to. A v tu chvíli přichází na scénu Roger, prý starý přítel rodiny (jak tvrdí Amyina matka), který má také v plánu road trip přes půlku Států. Nejkratší možná trasa je naplánovaná, tak stačí vyrazit… Proč to ale nevzít zábavnější cestou? Udělat si pár zajížděk rodičům natruc a poznat Ameriku? Pomůže to oběma, aby se vyrovnali sami se sebou a zacelili bolavé rány?
Trochu šílená jízda Amerikou + špetka romantiky = báječné čtení nejen na léto! Navíc s přidanou hodnotou spousty obrazového materiálu a playlistů připravených přímo pro vaše uši, aby se vám lépe četlo

Hodnocení
Amy a Roger je knihou, která mne zaujala už dříve, ale nějak jsem na ni pak zapomněla. A vzpomněla si na ni až v létě, kdy CooBoo dávala no FB zprávu, že ji na konci srpna chystá vydat. Není tedy divu, že při jedné cestě kolem knihkupectví si tato kniha našla cestu do mé kníhovničky. Nicméně až teď jsem se dostala k tomu, abych ji přečetla.


Kniha mne chytila už při čtení prvních stránek. Kdy se Amy a její rodina po svém vyrovnávají se ztrátou táty. Amy právě skončila školu a dostala od mámy email, že má za ní přijet až na druhou stranu států a při té příležitosti přivézt auto. Jelikož neřídí, pojede s ní Roger, rodinný přítel, který celou cestu odřídí.Ani jednomu se nechce trčet v autě s někým koho nezná, ale když už musí, proč si to nezpříjemnit. A z cesty si udělat výlet? Tak takhle krásně kniha začíná.

Po cestě se nám Amy i Roger odkrývají. Odhalují každý své vlastní problémy, které vytvořili to jací jsou nyní. Během cesty se však oba vyvíjí. Ani jeden z nich není stejný jako na začátku, zejména Amy. Nechybí tu ani náhledy do Amyiné minulosti, které nám pomáhají ji více pochopit.

Celá kniha je proložená fotkamy, "účtenkami", poznámkami  a playlisty, díky kterým si připadáte, jako byste byli na tomto roadtripu s hlavními hrdiny.

Navíc je kniha psaná velmi čtivým stylem. Takže vás opravdu chytne a nepustí. A proto pozor. Tahle kniha si ode mne získala 95 % hodnocení. Jediné, co bych jí vytkla je konec, ačkoli přiznávám, že kdyby byl jiný, tak by celá kniha nevyzněla, tak, jak vyzněla.

Ode mne tedy vřelé doporučení. A vážně začínám uvažovat o nějakém menším roadtripu po ČR či Evropě. No uvidíme, jestli to zrealizuji.

zdroj obrázku, anotace: goodreads.com

3 komentáře:

  1. Roadtrip je takový můj sen - je mi k němu chybí řidičák a auto :D Nebo řidič. S autem. Každopádně... tahle knížka se mi hrozně líbí a hrozně bych si ji chtěla přečíst. Akorát nevím, jestli teď je ta správná doba, nebo si ji nechat až bude zase pěkně. Nebo to můžře být takové zpříjemnění zimy :D Uvidím, kdy se k ní dostanu, doufám, že někdy jo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No myslím, že tahle kniha stojí za přečtení i v téhle podzimní plískanici. Rozhodně trošku rozehřeje a připomene ono krásné letní počasí. :)

      Vymazat
  2. Už nějakou dobu po téhle knize pokukuju a asi se do ní pustím :)
    Super recenze :)

    OdpovědětVymazat

Díky za tvůj komentář.