neděle 29. září 2013

The Mortal Instruments: City of Bones; film

Opět mi to nedalo a jak jsem byla dlouhou dobu natěšená, konečně jsem zhlédla filmovou adaptaci první knihy ze série The Mortal Instruments od Cassandry Clare.

Kupodivu jsem od filmu moc neočekávala. Nejvíc jsem byla zvědavá asi opět na to, jak moc se tvůrci drželi knižní předlohy. Kolik toho ubrali, či přidali.
Někde jsem dokonce četla, že prý je film spoilerový z dalších dílů. No jelikož jsem dosud přečetla pouze první knihu, tak mi to nepřišlo.

Když jsem viděla začátek filmu. Poklidné předměstí, někdo za záclonkou, holka doma vyvěšená na telefonu,... Říkala jsem si, že se asi knize film moc podobat nebude. Proto mne docela překvapilo, že film se knize podobal hodně. (Tedy alespoň, co si ze čtení v angličtině pamatuju. :D)

No dobře bylo tu několik rozdílů, například urychlení. Vykašlali se ve filmu na to, aby neustále lítali do Institutu, do města, do Institutu, do města a pořád a znova. Takže svým způsobem trošku zrychleno. A některé scény taky trošku upravili, nebo je do filmu vůbec nezahrnuli.

Hrozně nerada soudím herce, když vidím obsazení ještě před filmem. Vždycky si řeknu, že nesplňují mé představy na danou postavu, které jsme si vytvořila při čtení. Ale chci si počkat, jak se s rolí poperou.

Musím říct, že v City of Bones mi do představ nesedlo neskutečné množství obsazených herců. Tedy vzhledově.

Přesto jsem se rozplývala nad Marcusem, Valentinem, Isabel, Simonem, Alecem. A kupodivu i nad Jacem, ačkoli v něm jsem pořád viděla Volturiovského upíra. Já si prostě nemůžu pomoci.

Miluju filmové soundtracky, opravdu. Hudba podkreslující děj je vždy skvělý bod u filmů. No někdy bývá sountrack skvělý a film stojí za houby. V případě Mortal Instruments, alespoň pro mně, je sountrack jeden velký přešlap. Já vám opravdu nevím. Pár písniček v pohodě, ale některé, vůbec mi k dané scéně prostě nesedly. Netvrdím, že to tak musí být u všech, někteří mohou být ze Sountracku nadšeni. Já se k nim, ale bohužel nepočítám.

A konečný verdikt? Film se mi líbil a klidně bych se na něj podívala znovu. Jen ta hudba mi tentokrát nesedla. Pokud tedy nepočítám Bacha- scény s Bachovou hudbou byly boží.

zdroj obrázků: google.com

4 komentáře:

  1. Mne sa páčil aj film aj hudba, hlavne moja milovaná pesnička od Demi Lovato :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě Heart by Heart je jedna z mála písniček, která se mi ve filmu líbila. :D

      Vymazat
  2. Veľmi sa mi páčil film a dúfam, že bude 2ka, bolo to pekné, romantické a akčné 8) samozrejme malo chyby, ale ktorý film nemá? 8D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky doufám. Asi proto jsem se hned po zhlédnutí filmu pustila do čtení dvojky. :D
      Jen k těm chybám, ještě jsem neobjevila nic, co by chyby nemělo. :D Ale někdy i chyby mohou přispět k lepším věcem. To už odbíhám od tématu, tak raději pomlčím.

      Vymazat

Díky za tvůj komentář.