sobota 18. května 2013

Představ se! Dnešní "móda"


Představ se! je trošku netradiční meme z hlavy Erný.

Týdenní meme, kdy vám každý týden o sobě prozradím něco na téma, které Erný zveřejní u sebe na blogu.

Dnešní téma: Dnešní "móda"


Abych se přiznala patřím spíš do té sorty lidí, která se o módu dvakrát nezajímá a obvykle na sebe navleče tričko, kalhoty, občas nějakou tu mikinu, bundu a nazuje tenisky a vyrazí. No vlastně tak jako většina lidí.

Samozřejmě občas mám choutky si obléct nějaký výstřelek, podle svého vkusu. Občas se o to třeba i pokusím, jenž pak lidi na výstřednost moc koukají. A upřímně já nejsem z těch, kteří si libují v nadměrné pozornosti ze všech směrů.

V módě jsem spíš takový pasivní typ. Třeba si libuji v představách jak bych si nabarvila vlasy, či ostříhala do nějakého netradičního účesu. Naštěstí pro mne i okolí se k tomu většinou nedostanu.
Nepřísluší mi tedy nějak mnoho vyjadřovat svůj názor na to, co kdo nosí. Ale přesto si dovolím vypíchnout pár věcí, které se mi opravdu nelíbí.

Numero Uno
Rozkrok u kolen či ještě níže, tuším se takovým kalhotám mimo jiné říká harémové, no já jim říkám nasrávačky. A korunu mají ještě, když mají tou gumičkou ukončené nohavice. Nepochybně to mohou být zcela úžasně pohodlné kalhoty. Nicméně to vypadá otřesně. Vždycky když v nich někoho vidím, tak mi  přijde, jako by se v nich odložil něco, co patří spíš do záchodu.

Numero Dos
Slečna s krásnou halenkou, vkusnou sukní a k tomu křusky (něco takovéhoto), boty tohoto stylu,  případně botasky. Tak celkově to zabíjí ten hezký elegantní model. Když už ne boty na podpatku, tak aspoň baleríny nebo nějaké ozdobné pantoflíčky. 

Numero Tres
Kostičky, kostky, proužky, puntíky, pruhy,... Aneb, když už to někdo překombinuje a vezme si třeba puntíkované kalhoty a kostičkované tričko. Nevím jak vás, ale mě z toho většinou bolí oči, obzvlášť, když je to ještě více barevné. To je pak hotový kanárek.

Numero Quatro
Balerínky s lesknoucí se špičkou apod. Tenhle poslední výkřik módy mne neskutečně baví. Když to vidím nemůžu si pomoct a přemýšlím jestli si někdo tak okopal špičky, že si musel dát novou špičku z nové látky. To, že je to úplně jiná barva přece nevadí. Případně, že si někdo okopává špičky a dal si tam na ochranu kus plíšku. 

No myslím, že bych už ten svůj výčet mohla skončit. A copak se nelíbí vám, nebo vás úplně dovádí k šílenství?

4 komentáře:

  1. Jedny taková ty nasrávačky mám doma, taky jim tak říkám=D Jsou to spíš jen takové tepláky, které nosím doma. Pohodlné opravdu jsou;) aAjsou volné, takže to nevypadá až tak šíleně jako ty obtažené a jen ten rozkrok až kdo ví kde.=D Rozhodně bych s tím nešla do ulic.
    Ty vysoké šněrovací boty se mi na holkách vůbec nelíbí. Obzvláště v létě, nohy pak musejí mít krásné aroma. ;)

    Mě štve moc věcí =D Klasika, ponožky v sandálech! a nebo kraťasy/ tříčtvrťáky a k tomu ponožky až pod kolena pomalu...=/ Další co opravdu nesnáším, pánové a jejich kalhoty stažené až, až... a celé trenky ven. Všeeeechny nás zajímá jejich pozadí v trenýrkách ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klea máš na prostou pravdu, ty obtažené s rozkrokem někde jsou opravdu postavené na hlavu. Sranda, že už jsem je viděla i v provedení, aby vypadaly jako společenské kalhoty. To byl opravdu děs.
      Taky bych řekla, že musí krásně vonět. :D No ke kalhotám nebo sukním, které si odpovídají s stylově s těmi botami, ať si to klidně nosí, ale jinak to vypadá hrozně.

      K těm pánům s kalhotami na půl žerdi tak, aby nám ukazovali své spodní prádlo naprosto souhlasím. I když gumu toho spodního prádla jsem ještě schopná překousnout. :D

      Vymazat
  2. V "harémkách" spávám (nosila jsem je do těláku, ale pak jsem slítla a udělala si v nich díru :D), křusky nosím k bazénu a balerínky s lesklou špičkou taky nechápu & nelíbí se mi :D Kam se poděly klasické cvočky, spony, pyramidky a mašličky, ach jo...

    Každopádně, steely (ty vysoké šněrovací) mám (dokonce ještě vyšší) a nedám na ně dopustit! Zašněrovat je je sice výkon, obzvlášť když spěcháš, ale do sychravýho podzimního počasí nebo na dupání kamarádkám po nohách (jsou okovaný a celkově... těžký :D) se hodí perfektně. K sukni nebo kabátu mám ovšem černý kozačky na jehlách, ke světlý bundě bílý "chlupatý" boty a potom jedny obyčejný, hnědý, nezdobený výprodejový kozačky se širokým podpatkem, který jsou ovšem nejpohodlnější :D Každopádně, tím jsem chtěla říct, že nosit steely v létě je nohovražda a že je k sukni nenosím... sakra, proč tu kecám o svých botách? :D

    Co nesnáším já? Když se baculatější holka narve do něčeho uplýho, na co bych neměla odvahu ani já (mám 50 kilo), případně má tričko končící v půli břicha nebo bokovky, co padají. (A kalhotky lezoucí z bokovek jsou kapitola sama pro sebe, ehm.) Já nemám nejmenší námitky proti tlustým lidem, kolikrát je objemnější slečna mnohem víc v pohodě než hubená/dietama posedlá, ale trocha soudnosti a kritičnosti neuškodila nikdy nikomu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže na té pohodlnosti, asi opravdu něco bude. :D Křusky k bazénu klidně nos, mne se tedy nelíbí vůbec, ale v kombinaci se sukní vypadají ještě hůř. Ale jako plážová či k bazénu obuv, budiž. Lesklé špičky- bléé, jiné klasické ozdoby- prosím, ano. :)

      Jak už jsem reagovala Klee, tak pro steelám celkově nic nemám pokud jsou zkombinované s kalhotama nebo sukní, která se k nim hodí, takže tedy žádná květinová lehká sukýnka na léto a steely. Když už mluvíš o tom, že jsou ty boty těžké, je docela sranda, že je většinou nosí holčiny/kluci kost a kůže. :)
      Náhodou, kecání o botách se mi líbilo. ;)

      Ehe o tričkách končících pod prsy, to je něco šíleného. To bych asi nepřežila, páč nesnáším, když mi táhne na záda. (Asi už jsem stará :D) Asi z toho důvodu v oblibě ani bokovky moc nemám.
      Tož to já mám pár kilo na víc, ale pravda, že někdy stojí za to se dívat jak jiné holky s postavou mně podobou jsou odvážné. Některé ty modely... no raději pomlčet.

      Vymazat

Díky za tvůj komentář.