pátek 17. května 2013

Being Jamie Baker- Kelly Oram


autor: Kelly Oram
název v originále: Being Jamie Baker
název v češtině: -
série (orig/cz): Jamie Baker
díl v sérii: 1.
nakladatelství: Bluefields
vydáno(aj): 2010
počet stran(aj): 353

čteno v aj

Anotace (v mém překladu z GD)
Nehoda, která měla skončit tragédií dala sedmnáctileté Jamie Baker spoustu nezvladatelných nadlidských schopností. Aby Jamie udržela své tajemství sociálním vyvrhelem a díky tomu si vyslouží titul Ledová královna z Rocklinské střední. Během setkání s hvězdným qarterbackem Ryanem Millerem doslova políbí svou anonymitu na rozloučenou. Nyní až protivně neodolatelní Ryan se nezastaví před ničím, aby rozpustil srdce ledové královny a zjistil, co ji dělá tak jedinečnou. Naneštěstí Ryan není jedinou osobou, která chce odhalit její tajemství. Naučí se Jamie ovládat své nestabilní schopnosti dříve než ji objeví média nebo než se stane předmětem vládního výzkumu? A co víc, dokáže se zbavit Ryana Millera dřív než se do něj zamiluje?

Hodnocení
Tahle obálka definitivně patří, k těm, které dokáží zaujmout. Mně se obzvlášť líbí ten blesk vycházející z I. A celkově má takovou příjemnou barvu. :)

Jamie začíná svůj příběh nadáváním na polibek, který změnil její život, a poté nás seznamuje s tím jak se snaží být mimo centrum pozornosti, aby si jí nikdo nevšímal. Dlouho dobu tak jen zmiňuje, že je "prostě jiná" po autonehodě. Ale co se vlastně stalo se rozkrývá až postupem času. Do toho všeho se připlete milý, upřímný a nadměrně přitažlivý Ryan. Převážnou většinu knihy se seznamujeme s osudem Jamie a jejím vztahem s Ryanem. Avšak ke konci se to trošku zamotá a dočkáme se i akce.

Jamie jako hlavní hrdinka mi nevadila. Ačkoli občas jsem ji měla chuť něčím přetáhnout, když řešila kraviny nebo byla prostě přesvědčená o své pravdě a nikdo ji nebyl schopný vyvrátit.

Nevím čím to, že Kelly vždycky udělá takové super klučiny. Kdyby se mi Ryan vyskytl v dosahu, už bych asi bych si ho chytila a už nepustila. :)

Velkým pozitivem byly i nějaké ty vtipné hlášky. Ať už jejich "autorem" byla jakákoli postava. Osobně mne asi nejvíc dostala:
"Never ask a guy if he can get closer," he said, refusing to let me go. 
"The answer is always yes."
Kellyiny příběhy jsou krásně romantické, docela jsem tedy na tenhle lehce mysteriózní příběh byla zvědavá. A musím přiznat, že se s tím autorka poprala vskutku dobře.

Příběh není špatný, nějaká ta zápletka se také najde. Krásně se čte, opět srozumitelná jednoduchá angličtina. Přesto se však nemůžu zbavit pocitu, že se mi V is for Virgin líbilo víc. Možná to bude tím "vážnějším " tématem. Přesto si Jamie zaslouží krásných 78 % a doporučení k četbě.

zdroj obrázku: goodreads.com

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za tvůj komentář.