úterý 1. ledna 2013

Prosincové přírůstky

Jak už jste možná někteří zaznamenali, měsíce, kdy přibývají knihy do mé knihovničky, se tak nějak střídají s těmi, kdy nepřibudou žádné knihy. Takže po chudém listopadu nastal prosinec, kde se má knihovnička opět obohatila o nějaké ty knihy. 

Jako první tu mám vánoční dary. To jsou celkově 4 knihy. Konkrétně Ďáblova kolonie od mého oblíbeného Rollinse, na tu už se opravdu těším. Od sestřenky je to Atlas mraků, trochu ji naštvalo, že jsem viděla film, ale co, aspoň budu moci porovnat. A jelikož ji kupovala přes Martinus, tak jsem dostala i krásnou Martinus záložku. Další je Zlatá lilie, kterou jsem napsala na seznam Ježískovi pro rodiče. A včera jsem ji dočetla.  No a poslední knihou vpravo hore je Чайка alias Racek od Čechova. 


 Abyste pochopili trošku blíže, proč jsem knihu nepojmenovala hned česky. Je to tím, že ji mám v originále- ruštině. Začala jsem ji shánět někdy v září nebo říjnu, ale u nás to moc nešlo. A tak je dovezená přímo z Ruska, díky mamčinému spolupracovníku. Dostala jsem ji sice pár dní po Vánocích. Ale pořád ji počítám do vánočních dárků. Původně to měla být jen samotná Чайка. Kniha tedy nese tento název, ale obsahuje více děl např. Strýček Váňa, Višňový sad,... A kupodivu má i obrázky jak černobílé tak barevné. Teď už jsem jen zvědavá jak moc budu rozumět. Zatím jsem si četla jen něco málo z přílohy o Čechovovi a docela jsem rozuměla. Tak uvidíme.


Jak už jsem se tu dříve zmínila, knihkupectví Dobrovský mělo po Vánocích slevovou akci. No a mí rodičové se rozhodli udělat mi radost. A to konkrétně 7 knihami. A jsou to tyto:
Delírium- na které jsem opravdu zvědavá. A to hlavě díky tomu, že má krásnou obálku a pozitivní recenze.
Loď mezi hvězdami- tu jsem měla vyhlídnutou delší dobu. A jsem na ni opravdu zvědavá.
Banka těl: Mladší- na tuhle knížku se těším obzvlášť, díky Annie, její recenzi a  srovnání s HG a Divergent trilogy.
Tygrova stezka- pokračování Tygří ságy. Ano jsem opravdu zvědavá na vývoj. A když už nic jiného, tak knihy mají nádherné obálky.
 Dále tu mám Noční cirkus, který mě zaujal už před delší dobou a opravdu se na něj těším. Na Kacíře a čarodějku jsem docela nedávno narazila v knihkupectví a říkala si, že by to nemuselo být špatné o tom mě přesvědčily recenze, které jsem si na knihu přečetla.
No a nakonec tu mám Statistickou pravděpodobnost lásky na první pohled, o které jsem se dozvěděla již před nějakou dobou díky Nikki a kniha prostě zaujala. No a k tomu, že jsem po knize zatoužila asi taky napomohl název, jelikož statistiku jsem měla tento semestr ve škole tak přibližně v jednom a dvoupůlkách předmětů. :D
No a jako poslední přírůstek do knihovničky je Drakie: Útěk, jež do mé knihovničky přišla z uvedených knih nejdříve. (obrázek z cooboo, vlastní fotku snad dodám později)

3 komentáře:

  1. Nádherné přírůstky, to už jsem ti říkala na Kecálku :)
    A jsem moc ráda, že jsem tě nalákala na Banku, ta knížka si to zaslouží^^ Snad se bude líbit :P
    A jsem zvědavá, co řekneš na Kacíře a čarodějku & Lásku (vážně se mi to nechce celé vypisovat :D)

    OdpovědětVymazat
  2. jeej, krásne knihy 8) ja som dostala tiež banku 8) ale Útek by som veľmi chcela!

    OdpovědětVymazat
  3. Annie: No doufám, že za to bude stát. :D Jinak to svádím na tebe. :D A to stejné i u Kacířky.
    E_V_E: No vidíš asi máme stejný vkus. :D

    OdpovědětVymazat

Díky za tvůj komentář.