pátek 11. ledna 2013

Představ se! Moje oblíbená činnost/koníčky

Představ se! je nový trošku netradiční meme projekt z hlavy Erný.

Týdenní meme, kdy každý týden vám o sobě prozradím něco na téma, které Erný zveřejní u sebe na blogu.

Dnešní téma: Moje oblíbená činnost/koníčky

Nemá smysl tu vypisovat, že ráda čtu. To vám už nejspíš došlo podle dalších článků na tomto blogu. :) A tak se vám raději svěřím se svými dalšími oblíbenými činnostmi.

Sport
Ačkoli by to do mě málokdo řekl mám ráda sport. Jeho první variantou sice je dokopat se k tomu, abych šla něco dělat. Jinak si to ale doslova užívám. Miluju lyžování, snowboarding, ale jsem pouze sjezdový typ, takže žádné akrobacie ode mne nečekejte. Dále tu mám volejbal, bruslení jak na inlinech tak na ledě. Taky jsem poslední dobou přišla docela na chuť badmintonu myslím tomu v hale přes síť, kdy se u toho člověk opravdu hodně naběhá. Žádné to padáčkové letní  pinkání. No a samozřejmě plavání, voda je prostě můj živel. A to nemám započtenou sportovní gymnastiku a balet, které mě poslední dobou nějak moc vábí po letech zpátky, jen nevím zda-li je mé tělo tak pružné, aby to přežilo.

Hudba

Dvanáct let jsem chodila do ZUŠky na hodiny klavíru no a jednu dobu se i pokoušela hrát na zobcovou flétnu. A nejspíš i díky ZUŠ jsem si poněkud víc oblíbila i vážnou hudbu. Celkově však miluju veškerou hudbu, výjimkou jsou jen věci podobné rapu, hiphopu a techno, které moc za hudbu nepovažuji. 
Vesměs tedy poslouchám směsku všech žánrů. Před docela nedávnou dobou jsem přišla docela na chuť i jazzu. Asi největší láskou v oblasti hudby je však hudba muzikálovou. Nejvíce převládá asi ta z pera Andrew Lloyd Webera.

Jazyky
No teď nemyslím ty, které máme v dutině ústní, ale řeči. Jsem jimi tak trochu posedlá. Mám neskutečnou touhu se je učit. Ale když už se jim začnu věnovat nějak na to nepozbývá čas. Bohužel, nebo se dostanu do stavu, kdy už je gramatika jazyka docela náročnější. Holt nejem to schopna dotáhnout do konce.
Moje jazyková vybavenost tedy čítá: základy němčiny a francouzštiny; o něco více než jen základy španělštiny; o další trochu větší znalost mám rušitny a angličtiny. Kdy už jsem schopná běžně komunikovat a číst třebas knížky.Ale též to není žádná sláva.
Momentálně mám touhu naučit se pár slovíček v arménštině, řečtině a třeba i turečtinu. Prostě magor no. :D

Cestování
Ono to možná souvisí s předchozím bodem, ale faktem je, že strašně ráda jezdím do zahraničí. Ačkoli nezanevřu ani na naši zem, o tom žádná. 
Nejraději cestuji přes projekty EU tzv. Youth Exchange, které kromě nějakého pěkného tématu nabídnou i setkání s novými kulturami a přinesou vám i víc z kultury země ve které jste.
Na druhou stranu, ale nepohrdnu ani poznáváním na vlastní pěst, kdy si můžu zvolit poznání třeba historických nebo přírodních krás. Ovšem z takovýchto výletů už se tak moc místního života nenabažím.

No a kdyby vás ještě zajímal menší náhled do minulosti mých zájmů tak tam měly velkou roli tvořivé aktivity jako window art, batika, malování na hedvábí,... a klasická malba, kresba. Jistou dobru jsem také byla pohlcena tvořivostí slovní na papír/respektive tedy spíše do PC. Ano je tomu tak, poukoušela jsem se psát, ale nějak už jsem od toho upustila.

A na co se můžete těšit příště?
Příštím tématem bude Neoblíbené jídlo

5 komentářů:

  1. Badminton hraju taky :)) Strašně mě to baví, když jsme někde v hale.. už několikrát se mi povedlo trefit míček do stropu, kde také zůstal. :D
    Na klavír jsem se chtěla naučit, tedy jako samouk. Po pár měsících jsem to vzdala, nejsem talentovaná na takové věci. A flétna? Tu jsem měla první rok základky a mordování se Zlatou bránou mi stačilo!:D
    Jazyky - miluji angličtinu a nenávidím němčinu.. chtěla bych se učit raději ruštinu :))
    O EU jsem slyšela od sestřenice, tenhle rok jede do.. Itálie? Teď nevím..:D
    Já sama jsem byla pouze na Slovensku a několikrát v Chorvatsku.. to je bídné :D
    Ale letos jedu do Anglie, už za dva měsíce! Moc se těším ^^
    Tak ještě jednou dík za zapojení! ~_~

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do stropu jaj, no my se snažíme spíš o tu rychlou nízkou hru. Jelikož to většinou hrajeme s tetou, která badec hrávala závodně. Člověk se tedy u toho hodně zapotí. :)
      Klavím a samouk tak to potěš, nevím no, já nevím jak bych jako samouk přišla na nějaké věci, ale proč ne. No neboj já taky nejsem žádný virtuóz zvládnu zahrát nanejvýš tak něco z not. Takže takový průměr. :D
      No já němčinu taky nemusím, proto jen ty základy a Der Frog :D Ruštinu jsme si vydupali na střední místo právě té zmiňované němčiny a jsem za to ráda. Jelikož jsem ji letos využila na Krétě.:)
      No ono je spousta projektů zkus kouknout třeba na http://eycb.eu/index.php?lang=cz&p=projects (ačkoli to je pro tebe trošku z ruky v Praze jich je ale takových podobných určitě taky dost) nebo na www.mladezvakci.cz tam se dozvíš jaké různé projekty vůbec jsou.
      Nemáš zač. :D Je to skvělý nápad. KDyby nebyl tak se nezapojím. :)

      Vymazat
  2. Ja sa veľmi nerada učím jazyky, nemám na to, to je proste dačo, čo fakt nezvládam 8D Viem po maďarsky od narodenia, dorozumiem sa aj česky, keď treba a po anglicky sa učím vyše 15 rokov, ale nie je to také dobré ako by som chcela, konverzáciu moc nezvládam, ale filmom väčšinou rozumiem. Aj tak mám radšej keď sú s titulkami 8D

    OdpovědětVymazat
  3. No já na ně taky kdovjíjak nadaná nejsem, proto nejspíš zamrznu vždy v nějakém tom podivném bodě. :D A anglicky jako stydím se za svoji omezenou znalost v porovnání s tím jak dlouho se jí učím. Fuj, prostě jsem lemra. A u filmů jsem si poslední dobou nějak zvykla na anglické titulky, je to takový příjemný kompromis. Abych se soustředila i na aj a ne jen na český překlad :D
    No tak s tou češtinou :D taky nemám problém porozumět slovenštině. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak v hudbě jsme na tom stejně :)

    OdpovědětVymazat

Díky za tvůj komentář.