neděle 13. května 2012

Hunger Games: Vražedná pomsta- Suzanne Collins


autor: Suzanne Collins
název v originále: Catching Fire
název v češtině: Hunger Games: Vražedná pomsta
série (orig/cz): Hunger Games
díl v sérii: 2.
nakladatelství: Fragment
vydáno: 2010
počet stran: 336


Anotace
Jste hladoví po dalším strhujícím čtení? Napínavý příběh dobrodružství, útlaku a romantiky pokračuje! Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?

Hodnocení
Opět krása získaná jednoduchostí obálky. A i ta rudooranžová barva má něco do sebe, co vystihuje knihu.

Po prvním díle, který končí víceméně happyendem, jen s nějakou to menší "zavářkou", kterou si Peeta s Katniss udělali, jsem si říkala, co pořádného by se mohlo rozebírat v druhém díle. Kromě toho, že jim mocní z Kapitolu půjdou po krku.
Tím jak vlastně celé tohle pronásledování autorka zpracovala jsem byla velmi mile překvapena. Nicméně některé věci se už pak stávaly velmi předvídatelnými stejně jako konec, který jsem s 95% pravděpodobností očekávala téměř od poloviny knížky. Ale co už, nikdo nemůže být dokonalý.

Tentokrát tu sloh už tolik atmosféru nedobarvuje, ale pro změnu jsou tu bravurně popsané nálady a jak se Katniss zrovna cítí. Opravdu obdivuji jak někdo může něco takového pouhými slovy popsat.

Avšak pro mě je tento díl o něco málo slabší než díl předchozí. Možná však se mi tolik líbí proto, že se jedná víceméně o první dystopické knihy, které čtu. Ale kdo ví.
Celkově tědy 90 %.

zdroj obrázku a anotace: fragment.cz

3 komentáře:

  1. Áno, Prežila som svet je od slovenskej autorky.:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ach jo, já už si HG chci přečíst!! Jenže u nás v knihovně to nemají a jsem už zase (či spíš ještě pořád) bez peněz :/

    OdpovědětVymazat
  3. HG je jesna z mojich naj sérií. Určite by sa dali autorke vytknúť nejaké chyby, ale ide aj o to, ako sa kniha číta a tieto som zlhtla za chvíľočku :)

    OdpovědětVymazat

Díky za tvůj komentář.