pátek 30. prosince 2011

Zavržený- Becca Fitzpatrick


autor: Becca Fitzpatrick
název v originále: Hush Hush
název v češtině: Zavržený
série (orig/cz): Hush Hush/Zavržený
díl v sérii: 1.
nakladatelství: Egmont
vydáno: 2010
počet stran: 368


Anotace:
Sedmnáctiletá Nora žije poklidný život. Chodí na Clearwaterskou střední školu a s učením nemá žádný problém. Nořinou nejlepší kamarádkou je Vee, která je jak Nora prohlašuje její "obrácené dvojče".
Příběh začíná, když se učitel biologie rozhodne změnit zasedací pořádek. Kamarádky jsou rozsazeny a Nořiným spolusedícím na biologii se stává Patch. Nový, trochu tajemný a děsivý spolužák, který je mimochodem děšivě sexy(dle soudu obou děvčat).
Nora má pocit, že ji někdo sleduje. Poté, co se seznámí s dalším novým spolužákem Elliotem a její Vee je napadena. Má Nora pocit, že se ji někdo snaží zabít. Elliot má špatnou minulost, ale je Patch lepší? Jak se má Nora rozhodnout, komu má věřit.
Pokud si chcete knihu přečíst a nechcete znát konec tak další řádky nečtěte jsou spoilernní: Nora se rozhodne důvěřovat Patchovi, i když zjistí, že není človek. Patch je totiž padlý anděl. A je ochotný udělat cokoli proto, aby se stal člověkem i zabít Noru. 

Konec- nečtěte, pokud se chcete nechat překvapit při čtení
Nebo vlastně chtělo to udělat už od začátku, od té doby co ji poprvé uviděl a poprvé poznal. Jenže se do ní zamiloval. I když je Nora z nově zjištěných skutečností vyděšená a zmatená něco ji k Patchovi táhne, a tak se rozhodne mu důvěřovat. A dobře udělá. I když se pro Patche obětuje, Patch její oběť odmítne- odmítne se stát člověkem. Získá zpět křídla a stane se z něj anděl strážný- Nořin strážný anděl. 

Mé hodnocení
V mnoha ohledech se to podobá Twilightu. Setkání v biologii, touha zabít hlavní hrdinku hlavním hrdinou, zakázaná láska atd. Nicméně nejsou tu upíři. A je tu něco, co rozhodně schází Belle z Twilightu. Tím něčím je strach. Nora má totiž strach- bojí se milovat Patche, bojí se Patche a bojí se stínu, jež ji pronásleduje.
I přesto, že je dějová linie knížky jednoduchá. Je psaná tak skvěle, že to prostě musíte číst jedním dechem. Možná to bude tím stem prvních stránek, kde je něco jakoby stále utajováno a musíte číst dál, abyste zjistili co to je. Ale rozhodně vám trošku v úvahách o čem že to všechno vlastně je pomůže obálka knížky. Nebo aspoň mně to pomohlo. I když jsem se k tomu ještě nedostala věděla jsem to. :D Ale to su celá já předvídat jestli to tak bude nebo mě autor překvapí.
Pokud si tedy chce přečíst něco oddechového, tajemného, trošku hororového a romantického, pak určitě sáhněte po této knížce.

80 %

zdroj obrázku: egmont.cz
text převzat z mého prvního blogu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za tvůj komentář.