pátek 10. ledna 2014

BZRK- Michael Grant

autor: Michael Grant
název v originále: BZRK
název v češtině: BZRK
série (orig/cz):  BZRK
díl v sérii: 1.
nakladatelství: CooBoo
vydáno: leden 2013
počet stran: 336

Anotace
Nano. Svět uvnitř lidského těla, svět v mase, svět mezi nervovými zakončeními. A v něm se odehrává bitva mezi těmi, kdo chtějí ovládnout lidskou mysl, a těmi, kdo jim v tom chtějí zabránit. Mezi nimi jsou i Noah a Sadie, jejichž blízké zničil boj o moc, který vedou bratři Armstrongovi, podivná Dvojčata, která touží ovládnout svět a vytvořit utopickou společnost bez konfliktů a válek, bez hladu a strádání. Jenže jak vést válku v nanosvětě, kde stačí šikovně „předrátovat“ pár nervových spojení a z člověka je rázem jen loutka? Strhující thriller, který balancuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím.

Hodnocení
Na čtení téhle knížky jsem se opravdu, ale opravdu hodně těšila. A proč? No kvůli tématu mikrosvěta. To je zase totiž trošku něco pro mne. Začala jsem tedy číst s nadšením. Ačkoli první kapitoly mne trošku vyděsily, myslím, že víte o čem mluvím. Tedy ti z vás, kteří už četli.

BZRK pochází z hlavy spisovatele, což je na celé knize vidět. A rozhodně to není špatně. Jen je to trošku jiné, než když příběh na papír sepisuje žena. Zejména je to vidět na prvních kapitolách, které jsou trošku drsnější a slabší povahy kvůli tomu mohou knihu odložit a už nedát šanci.

Způsob ovíjení dějové linky se mi líbil, všechno krásně na sebe navazovalo, dávalo smysl. Ačkoli "roztříštěný" zrak mne poněkud mátl. Myslím, že já bych jednoznačně patřila mezi ty slabší povahy, které se téměř vzápětí zblázní. Byla jsem tedy opravdu ráda, že jsem si příběh mohla jen číst.

Autorův styl psaní je osobitý, netradiční, řekla bych, že občas až naturalistický, ale přesto si mne získal. Velmi dobře, po překousnutí prvních asi 4 kapitolek se četlo a já se nemohla nabažit.

Konec knihy? No skončilo to tak trošku uprostřed věty a následně epilog. Zajímavé řešení, kupodivu se mi líbilo. A jsem docela zvědavá na pokračování příběhu.

Tato kniha si  mne získala, zajímavé téma, dobře se čte, ale kvůli hodně drsnému naturalistickému začátku a dalším drobnostem nakonec 75 %. Doporučuji spíše silnějším povahám.

zdroj obrázku, anotace: goodreads.com

2 komentáře:

  1. No, znie to dosť dobre, hoci sa trochu obávam, že by to bolo pre mňa príliš nechutné.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nechutný je pouze začátek. Zbytek je spíš matoucí, povětšinou tedy. :)

      Vymazat

Díky za tvůj komentář.