sobota 7. prosince 2013

Prokletí Titánů- Rick Riordan

autor: Rick Riordan
název v originále: The Titan's Course
název v češtině: Prokletí Titánů
série (orig/cz):  Percy Jackson and the Olympians/Percy Jackson
díl v sérii: 3.
nakladatelství: Fragment
vydáno2010
počet stran: 336

Anotace
Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidonovi, už víš… Že patřím do Tábora polokrevných, už taky víš… Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis?
Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokletí, kterým by se naplnilo proroctví Orákula? Jsem Percy Jackson a vydávám se se svými přáteli z Tábora polokrevných na další výpravu do mytologického světa.

Hodnocení
Percy mne nějak chytl, a tak jsem se téměř ihned po dočtení Moře nestvůr pustila do Prokletí Titánů.

Tentokrát je časový posun jen půl roku, zimní prázdniny. Mimochodem má to svoje kouzlo. Sněží! Tedy občas. Stejně jako díl předchozí začíná akcí. A téměř hned vzápětí se setkáváme s Artemis a její družinou. Tentokrát už nám atmosféra trošku houstne. Percy se jeví dospělejší a potvrzuje to částečně i závěr knihy.

Prokletí Titánů je bohaté na nové postavy i příšery. Ale kupodivu jsem se v nich ještě stále neztratila. Asi nejvíc jsem si užila setkání s Apollónem, on je prostě štramák. Jeho styl je kouzelný a to jak se stále snaží veršovat.

Ačkoli je to téměř nemožné Dionýsos se nám tu začíná vyvíjet a nebýt takovou plochou postavou. A kupodivu mi snad budu i sympatický. Tedy po tom, co předvedl na téměř úplném konci.

Zdá se, že Rick s psaním Percyho roste a zlepšuje se, protože celá kniha působí mnohem promyšleněji a uceleněji, než předchozí, navíc se tu prohlubují charaktery postav. Nejen zmíněný Dionýsos, ale i Percy, Anabet, Thalia, ...

Navíc se kniha skvěle čte, kolikrát způsobí pěkný záchvat smíchu. Nemůžu jinak než opět trošku zvýšit hodnocení. Třetí a prostřední díl série ode mne má 75 %. Ehe a hned se musím vrhnout na pokračování. :)

zdroj obrázku, anotace: goodreads.com


2 komentáře:

  1. Percyho Jacksona totálne milujem a každým dielom bol lepší a lepší :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůžu jinak než souhlasit. Díl od dílu je opravdu lepší a lepší. :)

      Vymazat

Díky za tvůj komentář.