úterý 20. srpna 2013

Božský bastard- Christina Lauren

autor: Christina Lauren
název v originále: Beautiful Bastard
název v češtině: Božský bastard
série (orig/cz):  Beautiful/ Božský
díl v sérii: 1.
nakladatelství: Jota
vydáno: červenec 2013
počet stran: 304

Anotace
Chloe Millsová, zatraceně chytrá a pracovitá studentka obchodní administrativy, má jediný problém: svého šéfa, Bennetta Ryana. Je náročný, neomalený, bezohledný – a naprosto neodolatelný. Božský bastard.
Bennett se vrátil z Francie do Chicaga, aby zaujal významný post v obrovském rodinném podniku. Vůbec nečekal, že ta asistentka, která mu v zahraničí na dálku pomáhala, je nádherné, nevinně provokativní – naprosto nesnesitelné – stvoření, se kterým se teď bude muset vídat každý den. Navzdory drbům nikdy nebyl příznivcem románků na pracovišti. Jenže Chloe pro něj představuje takové pokušení, že je ochotný pravidla ohnout – nebo je rovnou poslat k čertu –, pokud to znamená, že bude jeho. Kdykoli a kdekoli.
Když ovšem jejich vzájemná touha dostoupí zlomového bodu, budou se muset Bennett a Chloe rozhodnout, co všechno jsou ochotni obětovat, aby jeden druhého získali.

Hodnocení
Kniha Božský bastard patří nepochybně mezi knihy milované i nenáviděné, zkrátka takové, které si prostě musíte přečíst sami a utvořit si svůj názor. K tomu jsem dospěla po přečtení několika naprosto protichůdných recenzí. A tak jsem si božského bastarda nakonec přečetla také.

Kniha má celkem zajímavý námět. Nenávist, ze které se vyvine něco víc. Bohužel mně osobně se po této stránce rozvinutí námětu příliš nelíbilo. Ale ono asi podstatou knihy bylo něco docela jiného. Dokonce jsem za celou knihu (nevím jestli jsem tak natvrdlá) tak docela nepochopila z čeho si Chloe dělá MBA.

Hlavní dvojice mi přijde až nechutně typická. Takový příběh Popelky. Holka z nižší společnosti nakonec skončí se zazobancem a úspěšným k tomu. Co jim však nemůžu upřít jsou lidé nepostižení žádnou újmou z dětství (viz Fifty shades, kdo jste četli).

Kniha je plná sexu, rychlovek tu tamhle. Občas mi to tedy přišlo dost.... zkrátka odvážné no posuďte sami. Jako příklad uvedu jen schodiště či kabinku v obchodě.

Čeho se v knize nabažíte jsou vulgarismy, těch se tu vyskytuje opravdu hodně. A proč by taky ne, když to hlavní postavy vzrušuje.

Líbilo se mi, že Bastard je psán střídavě z pohledu Chloe a Bennetta. A Bennett jako chlap působí dost opravdově. Možná to bude tím, že údajně k chlapským partům dostávaly autorky typy od chlapa, alespoň podle toho, co jsem někde četla.

Ačkoli mi některé věci přišly postavené na hlavu, hlavní příběh celkově nijak nenadchl, ale od čtení jsem se přesto nemohla odtrnout. No myslím, že už si knihu nepřečtu znovu, ale zase úplná ztráta času to také nebyla. Nakonec tedy za sebe dávám 30 %.

zdroj obrázku, anotace: www.jota.cz

4 komentáře:

  1. Super recenzia, teraz práve rozmýšľam, že či som si knihu dala do to read poličky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. No já ji tam měla, pak neměla a nakonec zase měla a přečetla. :D

      Vymazat
  2. Já jsem v tomhle asi zaostalá ale nečetla jsem moc protichůdných recenzí, ale většinou jen ty vychvalné. Ale máš pravdu - na každou knížku si musí člověk udělat názor sám. Mě naprosto klidnou nechává Fifty Shades, ale za to tohle... tohle si chci opravdu přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jich příliš nechvalných četla několik. V jedné to bylo nazváno i pornem na papíře. :D

      Vymazat

Díky za tvůj komentář.