středa 6. února 2013

Představ se! Zvířata a já


Představ se! je nové, trošku netradiční meme z hlavy Erný.

Týdenní meme, kdy vám každý týden o sobě prozradím něco na téma, které Erný zveřejní u sebe na blogu.

Dnešní téma: Zvířata a já


A tentokrát kupodivu načas opět přináším příspěvek do rubriky Představ se! Jak už jsem výše uvedla dnešním tématem jsou Zvířata a já. 

Ke zvířatům mám obecně kladný vztah. Jediné co fakt nemusím je opeřené ptactvo zejména pak slepice a holubi. Ti ostatní mi tak nevadí. Ale jelikož máme slepice doma a ony jsou jakési agresivnější a vždy po mně startují. No prostě je nemusím, má to zobáčky a pařátky fuj. A holubi jsou občas nevyzpytatelní a zapomínají při vzletu či přistání řídit. Asi dvakrát se mi stalo, že do mě holub napálil, proto je nemusím. Ale takový papoušci nebo dravci, ti mi nevadí. Dokonce jsem už dravce i papouška měla na ruce. 

Doma kromě zmíněných slepic máme i králíky a pesana nebo spíš pesanu. Prvního pejska jsme měli asi od mých 3 let. Byl takový roztomilý kříženeček jezevčíka, zlaté povahy. Jmenovala se Neluška, ale v říjnu 2009 nám už usnula na věky. Teď máme asi 5 let Lissetu, to je také kříženec něčeho s foxteriérem. A je to takový praštěný zvíře, ale mám je ráda. No na kříženečky nedám dopustit, ti jsou prostě nejlepší.

Jinak jsem jako malá vždy toužila po želvičce, delfínech, slonech, lachtanech a lvech. Než mi nějak došlo a bylo vysvětleno, že takováto zvířata se nedají moc dobře chovat "doma na dvorku".  Tak jsem tato zvířátka chodila obdivovat alespoň do ZOO nebo ke kamarádce, která chovala želvičky. :)

No a to je asi vše, co jsem chtěla říct. Ale pokud vás napadá nějaký dotaz ohledně zvířátek na moji osobu, klidně se ptejte a já odpovím. ;)

4 komentáře:

  1. Ja milujem ZOO práve pre tú rozmanitosť a že tam nájdem oje obľúbené mačkovité šelmy 8P
    Inak máme doma hafana a 2 rybky a u babky mačku 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dvě rybky? V takovém tom kulatém akvárku, jako v pohádkách? :D
      No já miluju velké kočkovité šelmy, ale kočky, které běhají po dědině a takové ty prostě "obyčejné domácí" zrovna dvakrát nemiluju.

      Vymazat
  2. Želvu jsme chtěli se sestrou taky. Někdy i pískomily. Ale rodiče nám to nedovolili. Docela mě tím vždycky naštvali! :D ZOO mě neskutečně nudí. Možná kdyby někde měly delfíny, tam bych chodila klidně každý den! :D)) Dvě andulky má sestřenice u babičky a ty malý potvory jsou zlý! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé pískomilové jsou skvělí, ale nikdy jsem po nich netoužila. :) No já jednou byla na příměstském táboře v ZOO a bylo to super. Jsme se dostali tam, kam se obvykle lidé nedostanou. A mohli jsme si pochovat i hada, což bylo super. Ale pravda, delfíni by ZOO oživili. :D
      Andulky taky zrovna nemusím, moc agresivní na mě jsou, jsem měla na ruce Aru Araraunu tuším.

      Vymazat

Díky za tvůj komentář.