pondělí 2. června 2014

Full Measures- Rebecca Yarris

autor: Rebecca Yarris
název v originále: Full Measures
název v češtině: -
série : -
díl v sérii: -
nakladatelství(orig): Entangled Publishing (Embrace)
vydáno(orig): únor 2014
počet stran(orig): 301

čteno v angličtině

Anotace (můj překlad z GR)

Tři zaklepání mohou změnit cokoli...

"Ona to věděla. Proto neotevřela dveře. Věděla, že je mrtvý." 
Dvacet let byl armádním bratrem a Ember Howard to věděla také. Vojáci pře dveřmi znamenali, že se její táta už nikdy nevrátí domů. Co však nevěla, bylo jak najde sílu, aby se sama postarala o svou rozpadající se rodinu, kdyš se mám zhroutila.
Poté se v jejím životě objevuje Josh Walker. Hokejové hvězda, její nový soused a nemluvě o těch nejhezčích rukou, které ji zachrňují znovu a znovu. Jediným pohledem, jediným dotekem umí odstranit bolest.Tak moc jak chce vypnout své pocity a sama se potýkat se svým zármutkem nemůže popírat silnou vzájemnou přitažlivost. 
Dokud Joshovo tajemství neotřese jejich světem. A Ember se musí rozhodnou jestli stojí láska k muži, jež ji může zcela zničit, za risk.

Hodnocení
Není nad knihy, na které narazíte zcela náhodou, zaujmou vás. A při čtení jste mile překvapeni. K tavým knihám se Full Measueres pro mne rozhodně zařadila.
Do čtení jsem se dala s očekáváním romantického příběhu, rozvíjejícího se po tragické události v rodině. Ten jsem dostala, ale i něco k němu navíc.

Tím něčím myslím pro mne zajímavé líčení života rodin, jejichž některý člen je v armádě. Ať už jako lékař či voják. Loučení, vítání, strach a obavy atd. Sama autorka je ženou vojáka, tak většina věcí je dost realistická a nejspíš je má z první ruky.

Další zajímavostí na pozadí jsou sourozenci December. Možná vás taky pobaví, že Embřina máma se jmenuje June a své děti pojmenovala August, April a December. Kromě jiného je malý Gus nadějný hojista, určitě si ho zamilujete. Je to taková postava, která krásně rozsvěcuje příběh.
Just in the wrong place at the wrong time, baby. But I guess it led me to you, so it’s more like the right place at the right time.
Autorka vystihla i to jak se s úmrtím v rodině, kdo vyrovnává. Každý to bere jinak Embřina matka, babička, April, Gus a Ember. Všichni mají své mouchy.
Nesmím zapomenout zmínit postavu pro nás holky asi největšího miláčka knihy, Joshe. Jak to už v takových knihách bývá, až na nějaké ty mouchy, které má každý, by si ho určitě každá ráda pořídila domů. Jasně v některých chvílí se jeho chování jeví trošku nereálné, ale to je na tom přece kouzelné, ne?

Joshovo tajemství, pro mne bylo docela překvapením. Asi to bude tím, že jsem ani nijak neočekávala co přijde, moc se po tom nepídila. Proto mne to překvapilo, ale na druhou stranu, krásně zapadalo do příběhu.

I konec se mi líbil, uzavřený, ale přitom otevřený pro samostatné přímé dokončení příběhu.
Even if we didn't have you, the years I was able to spend with him are well worth the price of this pain. These moments, these are the ones you cling to, because it may hurt to send him away, but nothing compares to having him back. It makes you more thankful for what you have, more aware of just how precious it is
Pokud vám čtení v angličtině nedělá problémy, pak vřele doporučuji. Opravdu stojí za přečtení. 97 % hodnocení. A velkým bonusem je i to, že se nejedná o sérii, ale samostatný příběh. :)

zdroj obrázku, anotace: goodreads.com
proloženo citacemi z knihy

1 komentář:

Díky za tvůj komentář.