čtvrtek 30. října 2014

Knižíšek podruhé

Už loni jsem narazila na jeden skutečně úžasný projekt. Tímto projektem je MILÝ KNIŽÍŠKU, který vymyslela a loni zrealizovala Suši. Jak už asi název trošku napovídá jedná se o vánoční nadílky knížek nejen mezi blogery, ale letos i neblogery. Pokud vás projekt zaujal a rádi byste nějakou knížku pod stromečkem objevili a zároveň někoho rádi obdarovali (Buďme upřímní, dávat dárky, které potěší je úžasný pocit. ;)), tak neváhejte a koukně se na >>Sušin blog<< pro bližší informace a zapojení se. Máte čas do 23. listopadu.

pondělí 6. října 2014

Cinder& Ella blogtour: Interview with Kelly Oram [english]

Hi guys, welcome on my blog. Today is special day, because I have for you surprice- interview with my favourite writer Kelly Oram. This is part of the Cinder& Ella blogtour to promote the newest Kelly's book Cinder& Ella. In the end of this article you can find bonus- giveaway of Signed Kelly's Contemporary books.

That you haven't heard about Kelly Oram yet? You have to fix it! There is breath information about her:
Kelly Oram wrote her first novel at age fifteen—a fan fiction about her favorite music group, The Backstreet Boys, for which her family and friends still tease her. She's obsessed with reading, talks way too much, and likes to eat frosting by the spoonful. She lives outside of Phoenix, Arizona with her husband, four children, and her cat named Mr. Darcy.
Author Links: Facebook, Goodreads, Twitter and Kelly's website
And of course, because this event is thanks to Cinder& Ella book. For those of you who haven't know anything about the book there is an abstract. 
Cinder&Ella
It’s been almost a year since eighteen-year-old Ella Rodriguez was in a car accident that left her crippled, scarred, and without a mother. After a very difficult recovery, she’s been uprooted across the country and forced into the custody of a father that abandoned her when she was a young child. If Ella wants to escape her father’s home and her awful new stepfamily, she must convince her doctors that she’s capable, both physically and emotionally, of living on her own. The problem is, she’s not ready yet. The only way she can think of to start healing is by reconnecting with the one person left in the world who’s ever meant anything to her—her anonymous Internet best friend, Cinder.

Hollywood sensation Brian Oliver has a reputation for being trouble. There’s major buzz around his performance in his upcoming film The Druid Prince, but his management team says he won’t make the transition from teen heartthrob to serious A-list actor unless he can prove he’s left his wild days behind and become a mature adult. In order to douse the flames on Brian’s bad-boy reputation, his management stages a fake engagement for him to his co-star Kaylee. Brian isn’t thrilled with the arrangement—or his fake fiancée—but decides he’ll suffer through

Cinder& Ella blogtour- Rozhovor s Kelly Oram

Ahoj lidičky,
dneska mám pro vás překvapení, kterým je rozhovor s Kelly Oram v rámci její  blogtour, k nové knize, jež nese název Cinder& Ella. A pokud se prokoušete celým článkem na konci vás čeká odměna- soutěž. 
Že vůbec nevíte, kdo Kelly je? Tak tady máte nějaké informace:
Kelly napsala svoji první novelu v patnácti letech- jednalo se o fanfiction její oblíbené kapely The Backstreet Boys, kvůli které si z ní rodina a přátelé do dnes utahují. Je posedlá čtením, trochu moc mluví, ráda jí plné lžíce cukrové polevy. S manželem, 4 dětmi a kocourem "panem Darcym" bydlí na okraji Phoenixu v Arizoně. Najdete ji na goodreads, facebooku, twitteru a jejích webovkách.

Ještě než se budu věnovat rozhovoru, tak je správné uvést nějaké informace o knize, díky níž celá tato blogtour vlastně je a tou je Cinder a Ella.
Cinder& Ella
Uplynul téměř rok od autonehody 18-letté Elly Rodriguez, při níž ztratila matku a sama byla zmrzačená a trvale poznamenaná. Po obtížném léčení je svěřena do péče svého otce, který ji a matku opustil, když byla malá. A tak se musí přestěhovat na druhý konec Států. Jestliže chce Ella uniknout z domova svého otce a jeho rodiny a žít sama, musí nejprve přesvědčit svou dokotorku o své způsobilosti- psychické i emocionální. Problémem je, že ještě není připravena. Napadá ji jedinný způsob, jak se začít uzdravovat: Spojit se s jedinou osobou, která ji na světě zůstala a znamená pro ni všechno- anonymní internetový nejlepší přítel, Cinder.
Hollywoodská senzace Brian Olivera má reputaci potížisty. Vše se točí kolem jeho role v novém filmu The Druid Prince. Brianův mangementský tým tvrdí, že pokud se chce posunout od miláčka teenagerských filmů na seznam seriózních herců musí nejprve prokázat, že jeho divoké dny už skončily a dospěl. Aby uhasily plameny Brianovy reputace "zlého chlapce" (pardon jsem si nemohla odpustit :D), donutí ho k falešným zásnubám s jeho hereckou kolegyní Kaylee. Brain touto dohodou není nadšen, ale rozhodne se to udělat, pokud to znamená, že získá nominaci na Oscara. A potom obdrží překvapující e-mail od své staré kamarádky z internetu, který změní všechno.

středa 1. října 2014

Na čekačce 3.10

Více o projektu najdete zde

Ten čas nám ale běží. Už je tu říjen a já jsem přesně v půlce druhého týdne svého magisterského studia. Zase nechutně přeplněné chodby, protože chudáci prváci ještě nepřišli na to, že se nechodí půlhodinu dopředu, když už do té školy dojdu. Počasí taky za nic nestojí, takže se můžeme jen v klidu doufat, že letošní podzim nebude extrémní. Já vím, příliš kecám.. tak raději přestanu. Navzdory očekávání jsem toho však příliš nepřečetla. Ale aspoň jsem si přečetla knihu, na kterou jsem se opravdu hodně těšila.

Z čekačkového seznamu jsem tentokrát přečetla:
  1.  Válka za bílého dne- Peter V Brett
    Mimo čekačkový seznam jsem v září přečetla:
    1. Half Bad- Sally Green
    2. Seeing Stars- J. Sterling
    Aktuální seznam na říjen (a budoucnost) vypadá takto:
    1. Mapa času- Felix J. Palma
    2. Potrhaná křídla- Ruta Sepetys
    3. Ztracený symbol- Dan Brown 
    4. Pilíře Země- Ken Follet 
    5. Atlas mraků- David Mitchell (má půjčeno sestřenice)
    6. Černá labuť vzlétá- Lee Carroll
    7. Myši- Gordon Reece
    8. Fifty Shades Freed- E. L. James (půjčeno od sestřenice)
    9. Tanec s draky- George R. R. Martin
    Uvidíme jak se mi podaří během jak to vypadá hodně náročného semestru číst. Moc tomu nevěřím.